Shadow of the Colossus på PS4 kommer släppa på 06 Feb 2018
492   1  

Shadow of the Colossus på PS4 kommer släppa på 06 Feb 2018

  23 Jan 2018
  Datorspel Kategori
Shadow of the Colossus på PS4 kommer släppa på 06 Feb 2018

Spelets berättelse handlar om en ung man vid namn Wander som beträder ett förbjudet land. Wander måste resa över vidsträckta miljöer med sin häst Agro och besegra sexton massiva varelser, kända som kolosser, för att återuppväcka en flicka vid namn Mono. Spelet är ovanligt inom actionäventyrsgenren i att det inte finns några städer eller fängelsehålor att utforska, inga datorspelsfigurer som man kan interagera med och inga andra fiender att besegra än kolosser. Shadow of the Colossus har beskrivits som ett pusselspel, då spelaren måste identifiera varje koloss' svaghet och utnyttja det innan den kan besegras.

I Shadow of the Colossus börjar spelaren i den mittersta delen av ett stort landskap, söker upp och besegrar en koloss och återförs sedan till den mittersta delen för att upprepa processen. För att hitta varje koloss kan Wander höja sitt svärd när han befinner sig i ett solbelyst område för att reflektera ljusstrålar, som kommer att stråla samman när svärdet pekar mot kolossens rätta riktning. Resan till en koloss är sällan en enkel fråga, då spelaren måste resa längs långa sträckor av varierande terräng och som ofta kräver att man tar en omväg. De flesta kolosser är belägna i avlägsna områden, såsom ovanpå klippor eller inom gamla byggnader.

När spelaren hittar en koloss måste denne upptäcka dess svagheter för att besegra den. Varje koloss har minst en svag punkt, som visas med en glödande symbol som kan belysas och identifieras av svärdets reflekterande ljus. Varje koloss har kroppsdelar täckta med päls eller framskjutande avsatser, som Wander kan använda för att gripa tag och klättra uppför medan kolossen försöker skaka av sig spelaren. Medan spelaren klättrar uppför en koloss måste denne agera snabbt, då Wander har en begränsad uthållighetsmätare som minskar medan han hänger på varelsen. Varje koloss bor i en unik lya, och många kolosser kan inte besegras utan att spelaren använder sig av den omgivande miljön. De två första striderna äger rum på vidöppna och platta landområden, där spelaren ska lista ut hur man ska klättra uppför en koloss och attackera dess svaga punkter. Men i majoriteten av de följande fjorton striderna kräver att spelaren använder en viss del av slagfältet.

Wanders häst Agro spelar en viktig roll i spelet. Förutom att fungera som ett transportmedel kan Agro användas för att besegra några av kolosserna. Det finns dock många miljöer som inte kan passeras med häst och kolosserna bor ofta i områden inom djupt vatten eller bortom stora hinder som måste klättras. Agro kan inte ta sig till dessa platser och då denne blir avskuren från Wander kan inte Agro delta i den följande striden.

Wander och kolosserna har hälsomätare. En koloss' hälsa kommer att minska avsevärt när dess svaga punkter blir angripna, medan Wander kan skadas av en koloss' attacker eller ett fall från en hög höjd. Genom hela spelet är Wander utrustad med endast ett svärd och en pilbåge, men spelaren kan få andra vapen genom att slutföra så kallade "Time Attack"-prövningar. Medan kolosser är de enda fienderna i spelet lever även naturliga djur i miljön. Men endast en art har någon effekt på spelet: när Wander äter svansen på en viss typ av ödla kommer hans uthållighetsmätare ökas. På samma sätt kan spelaren hitta frukt som ökar Wanders maximala hälsa.


💎  Utvecklare: SIE Japan Studio - Team Ico
💎  Utgivare: Sony Computer Entertainment
💎  Direktör: Fumito Ueda
💎  Producent: Kenji Kaido
💎  Kompositör: Kow Otani
💎  Genre: Action äventyr
💎  Plattform: PS2 - PS3 - PS4
💎  Läge: Enspelarläge

Författare: Akram Montazeri Hedesh

Gillar du det? Dela det med dina vänner.

Kategorier

Tags