God of War 4 kommer släppa på 20 Apr 2018
600   1  

God of War 4 kommer släppa på 20 Apr 2018

  25 Mar 2018
  Datorspel Kategori
God of War 4 kommer släppa på 20 Apr 2018

God of War är ett kommande tredje-person action-äventyrsspel i utveckling av Santa Monica Studio och publiceras av Sony Interactive Entertainment (SIE). Den är planerad att släppas den 20 april 2018 för PlayStation 4 (PS4) konsolen. Det blir den åttonde delen i Guds krigsserie, den åttonde kronologiska, och uppföljaren till 2010: s gud av krig III. Historien är en ny riktning för serien, eftersom den kommer att vara löst baserad på norrsk mytologi - alla tidigare spel var baserade på grekisk mytologi. Seriens huvudperson Kratos återvänder som huvudperson, och han har nu en son som heter Atreus. Kratos fungerar som en mentor och beskyddare för sin son, och måste behärska det raseri som har drivit honom i många år.

Beskriven som en "reimagining" för franchisen har gameplayet blivit helt ombyggd. En stor förändring är att Kratos inte längre använder sina dubbelkedjiga knivar med signatur. Han använder istället en magisk kampöxa som heter Leviathan Axe. En annan anmärkningsvärd förändring är kameran. Spelet använder en over-the-shoulder-free kamera i motsats till den fasta filmkamera som ses i tidigare poster. Det kommer också att finnas element som liknar rollspel och Kratos son Atreus kan ge hjälp under spel. Ett kort textbaserat spel som heter God of War: Ett samtal från Wilds släpptes den 1 februari 2018 via Facebook Messenger och följer Atreus på sitt första äventyr i norrsken vildmarken.

Spelet är väldigt annorlunda från de tidigare delarna, eftersom det byggdes om från grunden. Även om den tidigare huvudavgiften, Ascension (2013), introducerade multiplayer till serien, är den här nya avgiften en enda spelare. Den nya avgiften har en tredje person, överkroppsfri kamera, en avvikelse från de tidigare delarna, som innehöll en tredje person, fast filmkamera (med undantag för 2007s 2D-sida-scroller-svek). Fiender i spelet stammar från norrsk mytologi, som trollar, ogres och draugrs, liksom revenants, varelser som varvas av Seiðr Magic.

En stor förändring är att Kratos inte längre använder sina signatur-dubbelkedjiga blad, eftersom han förlorade dessa i slutet av Guds krig III (2010). Istället använder han en magisk stridsöxa, som heter Leviathan Ax, som kan infunderas med olika elementära förmågor och kastas i fiender. Till exempel kan yxan svängas i is och Kratos kan slänga den på en fiende och ringa det tillbaka till sin hand (liknande Tors hammer Mjölnir). Kratos kan också ladda axeln och släppa ut en energiutbrott som skadar närliggande fiender. I gameplay har axeln lätta och tunga attacker; tunga attacker tillåter Kratos att starta fiender i luften. Större fiender, till exempel en ogre, har precisionsmål och kasta axeln vid de mål som kommer att dölja fienden. Vapnet kan också kastas på miljöobjekt, som en behållare, för att utlösa en explosion som kommer att skada närliggande fiender. Leviathan Axen kan uppgraderas med runor, med en slits vara för lätta attacker och den andra för tunga. Detta ger spelare en mängd olika alternativ för att tillgodose sin egen spelstil. Ett annat nytt vapen som Kratos använder är en sköld. När den inte används, läggs den upp och visas som rustning på Kratos vänstra underarm. Vid kallelsen kan skölden användas offensivt och defensivt. Kratos använder också hand-to-hand kamp, ​​en funktion som ursprungligen introducerades i Ascension.

Spelet är öppet, men det är inte öppet. På grund av att det är öppet kan spelare möta valfria bosskampar, förutom de vanliga historiabaserade cheferna. Snabba händelser är inte som de var i tidigare spel. Istället visar fiender två meter över sina huvuden, en för hälsan och den andra för stun. Att fylla upp stunningsmätaren hjälper till att besegra svårare fiender. När stunningsmätaren är full kommer en greppprompt att visas. Beroende på fienden kan Kratos riva den i hälften, eller han kan ta dem och slänga dem i andra fiender, bland andra möjliga resultat. Eftersom möjligheten att simma skars från spelet, använder spelarna istället en båt för att korsa över vattenkroppar när det behövs.


💎  Utvecklare: SIE Santa Monica Studio
💎  Utgivare: Sony Interactive Entertainment
💎  Direktör: Cory Barlog
💎  Kompositör: Bear McCreary
💎  Genre: Action äventyr
💎  Plattform: PS4
💎  Läge: Enspelarläge

Författare: Akram Montazeri Hedesh

Gillar du det? Dela det med dina vänner.

Kategorier

Tags