death stranding
488   1  

death stranding

  24 Jun 2018
  Datorspel Kategori
death stranding

Death Stranding är ett actionspel i en öppen världsmiljö, som även omfattar multiplayer-funktioner. Kojima jämförde genren med hur hans tidigare spel Metal Gear - nu betraktat som ett smygsspel - kallades ett actionspel under sin släpp, för att stjälsgenren inte ansågs existera vid den tiden.

Enligt Kojima var en av de viktigaste aspekterna av tillkännagivande trailern idén om en koppling mellan liv och död. Han förklarade en av de viktigaste teman genom en kort berättelse av Kōbō Abe; Det första verktyget som skapades av människor var en pinne, menade som skydd genom att avståndet mellan sig själv och "dåliga saker" och att den andra var ett rep som brukade säkra saker som man finner viktiga. Kojima jämförde de viktigaste "verktygen" i actionspel - stansning, skjutning och sparkning - till pinnar, och att i Death Stranding vill han att folk ska kommunicera genom spelet som motsvarar repen. Medan titeln hänvisar till fenomenet cetaceansträngning är "sträng" en alternativ betydelse för stranden, och står också för strängar och anslutningar.

När huvudpersonen, heter Sam, dör, skickas spelaren till en annan värld, kallad en upp och ner värld, nedsänkt i vatten. Kojima föreslår att när spelaren återvänder till levnadsvärlden, gjorde någonting de eller någon skada som en explosion eller liknande orsakar när spelaren dör kvarhållande i världen och går inte bort. Ett annat element som talas om är förekomsten av en typ av regn, kallad "Timefall", med förmågan att åldras eller försämras vad det än träffar. Ett annat spelelement som talas om är spelarens förmåga att interagera med miljön och vandra utanför karaktärens kropp, samt återställa saker när de dör.

Death Stranding är ett kommande actionspel som utvecklats av Kojima Productions och publicerades av Sony Interactive Entertainment för PlayStation 4. Det är det första spelet av spelregissören Hideo Kojima och hans företag efter 2015-upplösningen av Kojima Productions som ett dotterbolag till Konami och efterföljande reformering som en självständig studio.

Skådespelare Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux och Lindsay Wagner kommer att skildra ledande tecken i spelet genom rörelseinspelning, ansiktsskanning och vokalprestanda. Filmregissören Guillermo del Toro kommer också att bidra med sin likhet med en annan karaktär genom ansikts- och kroppsskanning. Spelets titel är en hänvisning till cetaceansträngningsfenomenet.


💎  Utvecklare: Kojima Productions
💎  Utgivare: Sony Interactive Entertainment
💎  Direktör: Hideo Kojima
💎  Producent: Hideo Kojima - Kenichiro Imaizumi
💎  Kompositör: Ludvig Forssell
💎  Genre: Handling
💎  Plattform: PS4
💎  Läge: Enspelarläge - multiplayer

Författare: Akram Montazeri Hedesh

Gillar du det? Dela det med dina vänner.

Kategorier

Tags