A Way Out kommer släppa på 23 Mar 2018
418   1  

A Way Out kommer släppa på 23 Mar 2018

  19 Dec 2017
  Datorspel Kategori
A Way Out kommer släppa på 23 Mar 2018

A Way Out är ett kommande actionäventyrsspel som utvecklas av Hazelight och kommer ges ut av Electronic Arts. Det är det andra datorspelet efter 2 Brothers: A Tale of One Son som regisseras av Josef Fares. I A Way Out kontrollerar spelare Leo och Vincent, två interner som måste bryta sig ut ur ett fängelse och hålla sig undan myndigheterna.

Spelet tillkännagavs under E3 2017 och kommer enbart att vara möjligt att spela i ett kooperativt spelläge, antingen lokalt eller online, mellan två spelare utan något enspelarläge. Spelet beräknas ges ut 2018 till Playstation 4, Xbox One och Microsoft Windows.

A Way Out är ett action-äventyrsspel som spelas från ett tredjeperspektivperspektiv. Det är speciellt utformat för multiplayer med split-skärm, vilket innebär att det måste spelas med en annan spelare genom antingen lokal eller online-spelning. I spelet styr spelarna Leo och Vincent, två dömda fångar som måste bryta ut ur fängelset och stanna kvar från myndigheter. Eftersom historien om båda huvudpersonerna berättas samtidigt kan deras framsteg inte synkroniseras, vilket kan resultera i att en spelare kan styra sin karaktär medan en annan ser en cutscene. Spelarna måste samarbeta med varandra för att kunna utvecklas, och varje situation kan närma sig olika, med båda tecknen som har olika roller. Till exempel, under en fängelsevapel, måste en spelare distrahera vakt, medan en annan spelare behöver hitta ett verktyg för att hjälpa till med deras flykt. Dessa roller är inte fixade, så Leo och Vincent kan byta sina roller i ett annat genomspel. Spelare kan interagera med många icke-spelbara tecken, och det finns dialogalternativ för spelare att välja.

A Way Out utvecklas för närvarande av Hazelight Studios, ett litet team av utvecklare i Sverige, leds av filmregissören Josef Fares. Båda priserna och flera medlemmar av hans team arbetade tidigare på den hyllade titeln, Brothers: A Tale of Two Sons från Starbreeze Studios. Produktionen av spelet började under andra hälften av 2014. Designfilosofin för spelet är att laget ville skapa ett kooperativt spel som är unikt och annorlunda. Till följd av detta valde laget inte att använda det traditionella inlämnings- och utgåvan kooperativa formatet dominerande i vanliga co-operativa spel, och i stället bestämde de sig för att skapa ett helt spel som måste spelas tillsammans med en annan spelare. Enligt Fares var spelet hans passionsprojekt och han avbröt en kommande filmfilm för att ägna mer tid åt att arbeta på spelet.

Trots spelets stora fokus på multiplayer, beskrivs spelet som ett "emotionellt äventyr". Som ett resultat kommer cutscenes att spela ut även under onlinespel för att säkerställa att spelarna kan förstå berättelsen om den andra karaktären. Spelet har ett brett utbud av gameplay-sekvenser från stealth till körning för att säkerställa att spelare ofta presenteras med olika spelningssituationer och gör spel och karaktärer mer intressanta. För att göra de två huvudpersonerna mer realistiska så garanterade laget att Leo och Vincent har tydliga personligheter och att de har olika åsikter och svar samtidigt som de spelar en roll i spelets värld. Fares Fares, en svensk-libanesisk skådespelare och Josef Fares äldre bror, spelar Leo.


💎  Utvecklare: Hazelight Studios
💎  Utgivare: EA Originals
💎  Direktör: Josef Fares
💎  Genre: Action-adventure
💎  Plattform: PC - PS4 - Xbox One
💎  Läge: Multiplayer

💻  PC-krav:
🔘  OS: Windows® 7 64-bit
🔘  CPU: Intel® Core™ i5-2500 or AMD® FX-8320
🔘  Graphic: NVIDIA® Geforce® GTX 660 2GB or AMD® Radeon™ HD 7950
🔘  RAM: 8GB

Författare: Akram Montazeri Hedesh

Gillar du det? Dela det med dina vänner.

Kategorier

Tags